En este momento estás viendo Què és un Plastic Attack?

Què és un Plastic Attack?

Els moviment ciutadà Plastic Attack Barcelona és la conseqüència del Plasticarianisme. És una iniciativa horitzontal, no política i composta per persones de caràcter heterogeni preocupades pels efectes nocius que la contaminació plàstica genera en el medi ambient i en la salut de les persones, animals i plantes.

El nostre objectiu és augmentar la consciència sobre l’ús excessiu d’envasos de plàstic en la nostra societat (que va en augment) i fer que els principals responsables del greu problema que vivim, paguin la factura de la seva irresponsabilitat.

No podem donar-li l’esquena durant més temps a un problema que ens concerneix a tots. Ens preocupa l’envasament abusiu en plàstic de milers de productes que consumim diàriament a tot el planeta.

El primer Plastic Attack Barcelona

El primer Plastic Attack a Barcelona va tenir lloc el dia 14 de juliol de 2018. Vam anar al supermercat Carrefour de les Rambles de Barcelona amb la intenció de conscienciar amablement i cívicament a les persones que en aquell moment estaven realitzant la seva compra i mostrar-los els efectes de l’ús excessiu d’embalatge plàstic, així com suggerir-los alternatives de consum per evitar el plàstic a les seves futures compres.

Objectius

  • Donar a conèixer la responsabilitat de fabricants, distribuïdors i supermercats sobre els productes sobreplastificats que els ciutadans consumim.
  • Sol·licitar mesures a l’Administració i a la indústria per a reduir l’ús de plàstics d’un sol ús i fomentar materials duradors i reutilitzables, i posar en marxa incentius que evitin l’abandonament, com els sistemes de retorn i dipòsit per envasos.
  • Despertar la consciència de la societat davant una situació totalment fora de control que culpabilitza al consumidor per defecte.
  • Difondre el missatge què un altre tipus de consum és possible.

Uneix-te

Necessitem sempre noves opinions, més mans i punts de vista sobre la problemàtica del plàstic. Volem allunyar la responsabilitat del consumidor i que els veritables responsables donin la cara, per això ens fas falta tu. Si vols saber com pots ser útil, posa’t en contacte amb nosaltres.